Är man fikakapten, så måste man kakplanera

Fyra veckors semester är snart förbi och på måndag ska jag börja jobba igen. Om vi hade fått gå tillbaka till kontoret igen efter semestern hade jag varit extra peppad just nu. Men nu är det så att förmodligen kommer jag med flera inte få komma tillbaka förrän i oktober.

Återgången kommer starta i slutet på augusti, men man kommer bara släppa tillbaka ett visst antal personer i omgångar efter de utvärderingar som vi fått fylla i före sommaren. Vi har inte fått någon info ännu om vilka som får komma tillbaka till kontoret i första omgången, men jag har ställt in mig på att jag är bland dem sista. Jag törstar dock efter social gemenskap igen med mina arbetskamrater.

Kakplanering

En ljusglimt om ca 1 månad är att vi i cykelklubben ska cykla vår årliga tur runt Stockholm och nu har jag börjat planera inför årets kakbord som jag ska duka fram när vi pausar hemma hos mig.

Det kommer sedvanligt att bjudas på bocadillos som är en spanskinspirerad baguette fylld med Manchego, Serranoskinka och solmogna tomater. Till detta dukar jag även upp en kakbuffé och i år blir det en salig blandning. En nyhet blir tantkakan Drömtårta eller rulltårta som det också heter, vilken jag provbakade häromdagen för första gången i mitt liv. Den blev lite tunn, men smakade mums.

Sedan blir det Brysselkex, Vaniljhorn, Chokladsnittar och en nyhet som heter Limonchetti som jag också ska provbaka innan. Det är en italiensk mandelkaka med limoncello i. Jag funderar också på att prova att baka Mazariner som jag inte heller gjort förut, men vet inte ännu. Sist men inte minst blir det Citronmuffins för att kakbordet ska innehålla den magiska siffran 7 sorters kakor.

Nu är det bara att hålla tummarna för att vädret är med oss i slutet på augusti, så jag kommer vänta in i det sista med betalningen för fikat som jag tar för att köpa och baka allt. Jag tror verkligen att jag med flera behöver denna gemensamma cykelupplevelse. Givetvis kommer vi försöka att hålla på alla regler som folkhälsomyndigheten utfärdat.

Är man ett kakmonster – måste man träna

När jag nu berättat vad jag ska baka och som ni förstår gillar jag kakor och sötsaker. Därför måste jag ju cykla och ro som en galning med roddmaskinen hemma för att inte se ut som rund boll.

Jag lovade mig själv att jag skulle träna mycket denna semester och det tycker jag att jag gjort. Jag gjort något nästan varje dag och mest av allt gillar jag att jag fått in rutinen på att använda min roddmaskin igen. 15-30 min på den och man är sjöblöt av svett. Dessutom känner man att man använt musklerna i benen, magen och armarna efter ett pass.

Idag blev det bara en kortare cykeltur med ett stopp vid Brottby kyrkoruin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.