Spände lite benmuskler imorse

Jag är verkligen inget fan av att ställa klockan och gå upp flera timmar före tuppen, packa in cykeln i bilen och allt det andra man behöver för att sedan ta sig till ett ställe och cykla järnet.

Jag har vänner som gör detta 1-2 gånger i veckan när de kör Le Peloton i arla morgonstund, men det har aldrig lockat mig. Men i förra veckan fick jag en fråga om jag ville haka på och köra lagtempo med några i TUG ute på Lovön. Gissar att jag fick frågan för att jag delat med mig av hur jag slagit mina personliga rekord på löpande band den senaste tiden.

Jag ska vara ärlig med att jag inte lockats av att cykla fort förut, dels för att jag inte trott på själv och så kanske jag inte var i samma form förut. Men när framgångarna är ett faktum har lusten att cykla fort sakta börjat krypa fram. Det tog några dagar innan jag sa ja till följa med och köra, men nu efteråt ångrar jag det inte.

Eftersom morgonens lagtempo innebar ett begränsat antal cyklister och alla var cykelkompisar som jag kände mer eller mindre, så kändes som något jag måste pröva.

Jag fick gå upp kl 05:00, vilket jag inte är van vid och kl 06:30 skulle jag befinna mig inne vid Brommarondellen. Vi cyklade sedan ut mot Lovön och området kring FRA där det hela skulle äga rum.

Jag som aldrig gjort något sådant här fick lite snabba instruktioner och sedan bar det iväg. Vi skulle ligga på ett led och den som låg längst fram skulle hålla förningen under ca 30 sek eller kortare om man var trött. Sedan skulle man vika av åt vänster och låta gruppen passera till höger om en, tills att siste man ropade SIST… då skulle man rätta in sig i ledet längst bak. Så här höll vi på under ca 1 timme och målet var att farten skulle vara hög och jämn.

Hur var det då?

Jo det var jobbigt, men inte så att jag hade svårt att hänga med. Några gånger spurtade ett gäng. Det gjorde inte jag, för jag visste inte att det var ett segment där som de spurtade. Och har man inte koll på sånt, så är det ingen idé att försöka haka på när man blir omcyklad av någon som redan laddat på bakifrån långt innan jag hunnit reagera. Men nu vet jag på ett ungefär var de är 😄

Jag och några till var sedan tvungna att avvika efter ca en timme pga att vi hade möten eller andra förpliktelser som väntade. Men hälften av gänget fortsatte ett tag till.

Det var en kul upplevelse i ett rasande tempo och jag tror inte jag gjorde bort mig och sinkade gruppen, så detta kanske är något jag kommer göra fler gånger?

Foto: Nils Rönström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.