Fick agera fåraherde imorse

Imorse gav jag mig ut på min morgonrunda som jag nu varit väldigt duktig på att göra nästan varje vardag under ett par veckor. Det är mitt sätt att ersätta min uteblivna pendelcykling så länge vi är uppmanade att arbeta hemifrån.

Jag stack iväg strax efter 7:30 och när jag på andra sidan Garnsviken passerade en av de större gårdarna som har mycket djur, så hade gårdens alla får givit sig ut på en upptäcksfärd på egen hand. Det var får överallt över hela vägen. Jag såg ett hus i en backe där en person hoppade in i en bil. Jag cyklade snabbt upp till huset och hon som satt i bilen visste vem som ägde fåren och ringde för att meddela att de smitit.

Jag cyklade tillbaka och fåren var fortfarande överallt på vägen och från motsatt håll från mig kom en bil som stannade och hindrade att fåren fortsatte nedåt på vägen. Jag rullade sakta mot fåren och tillsammans med bilisten fick vi fåren att lämna vägen och istället ta sig in i en hästhage. När fåren var inne i hagen lämnade jag mitt tillfälliga uppdrag som fåraherde till ägaren som förhoppningsvis var på väg. Hoppas han fick in dem i rätt hage igen 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.