Blåsigt värre på årets premiärtur

Idag cyklade jag min första runda ute för året, med en av mina vanliga cyklar. Jag har ju cyklat otaliga gånger med min elcykel ute som tar mig fram och tillbaka till jobbet. Men idag var det då första nöjesrundan för året, men så mycket nöje vet jag inte om det det blev. Det var ju hyfsad temperatur, men det blåste något så vansinnigt och det kändes som jag hade motvind hela tiden. Det förtog njutningen.

Idag valde jag att cykla på min grusvägscykel som jag satte på nya däck häromdagen. Jag kan ju inte skryta med att jag körde så mycket grusväg idag. Det blev kanske 1 mil skönt potthålsrik grusväg av de nästan 6 mil som jag cyklade idag. Nåja, det är bättre än inget. Jag passade på att njuta av hur skönt min Laufgaffel svalde det mesta av ojämnheterna och gjorde grusvägen rätt behaglig.

En sak som jag har lite svårt att vänja mig med är styret på min gravel som är lite speciellt. Jag gillar ju att sitta med händerna ovanpå styret placerade ovanpå bocken så att man kan bromsa lätt. Men eftersom styret på min Lauf är lite vinklat inåt så blir den en lite annan upprätt position, jämfört med min vanliga racer. Jag tycker det känns lite konstigt faktiskt.

Fördelen med detta styre är dock att jag som aldrig brukar sitta med händerna nere i bocken, tycker plötsligt det funkar okej på denna. Jag har ju inte cyklat så många gånger med min grusvägscykel ännu, så det kanske är en vanesak?

Det blev ett bra träningspass iallafall och så 59 kr till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser i min utmaning 1kr/km.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.