Dags att väcka liv i grusvägscykeln

I höstas köpte jag mig en ny grusvägscykel, men sedan dess har jag bara cyklat på den en gång i vinter. Det är inte så att jag inte gillar den, utan mer att Zwift och pendelcyklandet med min elcykel har varit mitt sätt att underhålla konditionen i vinter. När vinterns vackra snö och frysta kalla vägar uteblivit i Stockholm, har jag inte känt någon lust att cykla ute när jag varit ledig.

Nu är vi dock i mitten av mars och jag känner nu att lusten sakta börjar komma tillbaka att komma ut och nöjescykla i naturen igen. För att skynda på lusten, så köper man sig lite cykelsaker (brukar alltid hjälpa).

Det blev ett par nya däck till Katla, som min grusvägscykel Lauf True Grit heter. Inte för att de gamla däcken var utslitna efter 1 tur med dem, utan mer för att jag ville ha något bredare däck än de som cykeln kom med. Valet föll på ett par Panaracer Gravelking SK som jag tycker är så snygga med sina ljusbruna däckssidor. Jag gillande även däckmönstret som kanske inte lämpar sig för för de mjukaste och kladdigaste vägarna, men de verkar fått bra betyg i både tester och av andra jag känner som har dessa.

Kanske blir det en testtur med dem imorgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.