Ingen pendelcykling på två veckor

Ni kan vara lugna, jag har inte drabbats av Coronaviruset vad jag vet. Men på grund av detta så har min arbetsgivare bett alla anställda som har möjligt att arbeta hemma de närmaste 2 veckorna.

Jag förstår och respekterar detta beslut till fullo, men personligen mottog jag beskedet med lite sorg. Jag gillar att jag har möjlighet att arbeta hemma, men jag är social person som gillar mitt jobb och att vara på jobbet.

Senaste veckan har trafiken tunnats ut mer och mer för varje dag. Hela situationen vi just nu befinner oss i har känts lite overklig, när folk länsar sina lokala matbutiker på toapapper m.m. och sedan stänger in sig hemma.

En stor del av min vardagsträning består ju av att pendelcykla de flesta dagar i veckan och nu blir det ju inget av det den närmaste tiden. Så nu får jag väl zwifta här hemma eller ta en lunchtur ute med vanliga cykeln om vädret tillåter.

Inställda eveNtS

För min egen del så skulle jag gått på en av mina favoritkonferenser nästa vecka, Webbdagarna. Det ställdes givetvis in eftersom regeringen förbjudit evenemang med fler än 500 personer. Nu blir detta event ett två dagars digitalt event istället. Det ska bli spännande att följa detta online istället, men det kommer ju inte bli samma känsla.

Givetvis ställdes även cykelmässan in som skulle gå av stapeln nästa helg, som jag fått biljetter till. Hoppas den kan anordnas senare.

Lyssna på myndigheterna

Tvätta händerna ofta och stanna hemma om ni sjuka eller börjar känna er dåliga. Åk inte in till sjukhus i onödan, ring 1177 och rådfråga istället. Och sist men inte minst ta hand om er och överdriv inte bunkrandet av toapapper och andra varor.

Följ Folkhälsomyndighetens råd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.