29 km uppvärmning och race på det

Igår kväll var det dags för fjärde deltävlingen i Svenska cykelförbundets tävlingsserien i Zwift. Jag ställde upp för andra gången och gör det mest för att det är så skoj att utmana sig själv med dessa hårda virtuella cykelrace.

Trots att jag skulle köra race kl 19:00 valde jag att pendelcykla igår till och från jobbet. Det kan tyckas vara ”dumt” om man ska köra race? Men serru det tycker inte jag som använder elcykel till pendlingen. De 29 km jag har hem blir då en perfekt lågintensiv uppvärmning att trampa igång kroppen efter en jobbdag. Väl hemma hann jag fylla på med lite energi innan racet också.

Hur gick det då?

Racet var rätt långt, strax över 40 km. Men det gick av stapeln på den platta banan Greater London Flat som bara har en liten stigning på ett ställe som man passerade under de tre varven.

För ett år sedan när jag ställde upp i ett race i C-klassen, orkade jag kanske hänga med i den hastighet som man håller i början under max 20 km. Nu orkar jag betydligt längre och igår lyckades jag ligga i samma klunga med cyklister som höll strax över 40 km/h ändra fram tills det var några kilometer kvar, då några ökade takten. Då fick jag släppa och trampa själv en stund innan en ny grupp hann i fatt mig och jag hängde på dem istället i mål.

I den officiella resultatlistan på zwiftpower där alla som diskats plockats bort, hamnade jag på en 46:e plats av 60 listade. Jag tror att vi var ca 110 personer som deltog i C igår om jag inte minns helt fel. Inget att plocka fram champagnen 🍾 för, men det var härligt jobbigt att köra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.