Monsteretappen

Igår öppnade möjligheten att köra 6:e etappen i Tour de Zwift och denna gång bjöds på alpklättring och över 1 220 höjdmeter. Jag hade inte möjlighet att köra igår, då jag och Team Utan Gränser körde ett två timmars intervallpass på Studio L’Echelon då.

Men idag på eftermiddagen, fann jag tid att delta i denna monsteretapp. Jag har ju kört banan Alpe du Zwift många gånger, så jag visste vad som väntade mig. Klockan 17 satt jag då där på cykeln redo att bestiga berget än en gång.

Vi blev ca 1 600 som startade och jag försökte hålla mig lite i skinnet fram tills att klättringen startade. Det är det lätt att ryckas med när starkare cyklister trampar på fort med risk att ens energi och ork tar slut. Jag tycker jag höll ett jämt och bra tempo uppför hela alptoppen och jag hamnade på plats 450 av 757 listade i A-klassen.

Medan man cyklar tycker jag det är superskoj att följa vad folk skriver och chatten som tenderar att gå från lite glatt alldagliga meddelanden till lite mer plågade ju längre in i passet man kommer. Men det är några riktigt skojiga ibland som får en att skratta gott.

Det kändes verkligen i benen idag att jag hade ett rätt hårt intervallpass i benen. Och jag hade lite kramp i fötterna och benen när jag klev av cykeln idag. Nu är det några dagars vila innan etapp 7. Då bär det av till Innsbruckbanan och ett ganska långt lopp på nästan 50 km. Även där ska det klättras ca 1 000 höjdmeter. Känns som dagens monsteretapp kan bli monsteretapp delux när etapp 7 öppnar den 23 januari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.