Andra intervallpasset på Studio L’Echelon

Idag samlade vi oss i Team Utan Gränser för ett andra cykelintervallpass på Studio L’Echelon på Östermalm i Stockholm. Det var rätt många deltagare idag som även var med förra veckan, men vi hade också ett tillskott av flera nya och lite kompisar till medlemmar. Totalt blev vi över 30 personer, vilket var kul!

Detta utsattes vi för

2 timmars svettfest blev det idag och upplägget på dagens intervallpass var lite annorlunda jämfört med förra veckan, vilket var bra. Passet började som tidigare med en uppvärmning och sedan startade intervallerna med en ”pyramidliknandet” del som innebar att man för varje steg ökade på hur många procent av sin FTP man skulle hålla för att sedan trappa ned igen efter att man nått 100% av den.

Nästa del var utformad så att man under 6 block skulle hålla en viss procent av FTP:n för att sedan avsluta varje block med 30 sekunder ”fri fart och kraft”.

Sista intervallmomenten var uppdelade i två block och byggde på att man skulle hålla rätt bra snurr på fötterna, ca 80 i kadens i 15 sekunder och detta varvades med 15 sekunder och full kraft med minst 110 i kadens. Detta moment var det mest påfrestande och jobbigaste tycker jag.

Teknikstrul

Jag hade personligen lite strul med tekniska idag och under flera gånger slutade pulsprylen som man har på armen att skicka signaler till cykeln och skärmen framför oss på väggen. När jag egentligen kanske låg på en puls på 175 så visade den 55. Eftersom detta är ett lite nytt sätt att spinna och visa data för de som deltar, så är det väl lite barnsjukdomar med det tekniska gissar jag. Det var var jätteskoj ändå!

Efter cykling får man fika

När jag åkte hem så stannade jag och köpte med mig årets första semla som jag tyckte jag var värd idag.

Imorgon stundar Tour de Zwift och monsteretappen uppför Alpe du Zwift…

Efter cykling får man fika, så är det liksom bara!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.