Spinning delux på Studio L’Echelon

När du är medlem på ett klassiskt gym så är det väl inte helt omöjligt att du kanske deltar på gymmets spinningpass. Vanlig spinning är ju bra träning, men risken är att man maskar ibland. När man inte känner att man orkar hänga på spinningledarens tempo är det ju bara att vrida av lite motstånd. Det ju ändå ingen som ser hur mycket motstånd man har. Så brukade jag känna iallafall 😊

Studio L’Echelon erbjuder en unik träningsform för cyklister och triathleter. Det finns tydligen ett litet men välutrustat klassiskt gym i lokalerna. Men det är innanför glasdörrarna till den stora träningssalen som ställets huvudnummer öppnar upp sig. Där finns ett hav av toppmoderna träningscyklar från Wattbike. Framför cyklarna är det tre projektorer som projicerar varje deltagares siffror live. I varje cyklists lilla ruta så finns det längst ned en liggande stapel som ändrar färg efter om man är i fas (lyser grönt då) med det aktuella delmomentet eller om man trampar för lätt eller hårt. Detta gör att man får en bra överblick över hur man själv och andra ligger till under passets gång.

Innan vi kom dit hade de matat in varje cyklists FTP och maxpuls, så att cyklarna visade korrekt värden efter just mina förutsättningar.

Vi körde ett 2 timmars intervallpass och innan det drog igång funderade jag på hur man skulle orka ett så långt pass. Men det gick över förväntan bra och trots att jag hade ett rätt långt och hårt Zwiftpass från igår i benen, kände jag att benen var rätt pigga.

En liten fundering: Jag och en till som har en Tacx Neo cykeltrainer hemma funderade lite på om inte watten var lite generösa på dessa Wattbikes. Känns som jag måste ta i mer hemma på trainern för att uppnå samma wattsiffror, men vad vet jag…

Det var hursomhelst ett jätteskoj sätt att gruppcykla på och det var så kul att så många från TUG kom idag. Nästa helg kör vi vårt andra pass och jag ser fram emot det redan nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.