Tour de Zwift

Foto: Zwift.com

Träningen i januari kommer att få en raketstart. Detta med hjälp av Tour de Zwift som är en utmärkt utmaning för oss som gillar att cykla inomhus när det är kallt och ruggigt ute.

Tour de Zwift är inget race utan det är en utmaning du gör mot dig själv. Resultaten kommer finnas som vanligt på Zwiftpower.com, så vissa kommer säkert köra varje lopp som om det vore ett race.

Touren består av 9 banor som ska avverkas under januari och varje bana är möjlig att köra under 2 dagar. Idag startade Stage 1 och man kan välja mellan en kortare (B) och en längre (A) variant. Jag kommer försöka köra den längre vid varje lopp.

Etapp 1 – Hur gick det då?

Wow vad coolt med omkring 1 900 stycken som startade samtidigt i en låååång orm av blåklädda Zwiftavatarer. Vid starten hamnade jag på plats 1 100 någonting och sedan var det bara att trampa. Det var ju inget race, men det kändes som det precis som jag trodde.

Som bäst var jag uppe på en plats kring 680 utifrån den placeringssiffra man kan se live på skärmen medan man cyklar. Sedan är det ju långt ifrån alla som är reggade på Zwiftpower.com där resultaten hamnar efter loppet.

Jag låg i en ganska jämn grupp med ca 10 personer från världens alla hörn och mot slutet blev vi en jätteblobb till klunga och många starkare dånade om mig. När jag korsade mållinjen efter ca 44,7 km var jag på skärmplacering 853.

Men i resultatlistan på Zwiftpower.com blev det plats 546 av nästan 900 i grupp A som körde långa. Tiden blev 1:10:26. Som sagt det var ingen tävling, men det känns ändå okej att hamna i mitten. Jag är ju från tidigare lopp van att komma mycket längre ned.

Kände mig verkligen pigg i benen idag och om några dagar är det dags för etapp 2 som är ett lite kortare lopp. Banan vi kör då är New York – Everything Bagel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.