Alfrida smyger sig på

Igår hade jag en fantastisk nyårsafton i goda vänners sällskap. Vi åt och drack gott hela kvällen, sedan avslutades det hels med en natthimmel upplyst av fyrverkeriernas alla färger. I år var jag nog lite extra stolt över att min nyårsdessert mottogs med väldigt mycket Mmmm… vad gott! Och även från barnen som jag inte lyckats övertyga de tidigare åren med mina lite lustiga påhitt. I år satsade jag på klassiska smaker.

Lite kort kan jag säg att i botten är det krossade maränger som sedan täckts med ett lager med en grädde smaksatt med limecurd. Ovan på detta skivade jordgubbar och festligt silverströssel. Enkelt och makalöst gott!

Nyårsdagen började med en skön sovmorgon hos värdparet och framåt lunch tog vi oss en härlig promenad i det lite kalla men fina vädret.

Idag blev det en träningsfri dag och när jag kom hem så ägnade jag mig att plocka in alla lösa saker på tomten inför den annalkande stormen. Jag band till och med fast några större enar som står i ett par höga krukor och som brukar vaja friskt när det blåser.

Stormen Alfrida tilltar

När jag nu på kvällen satt och tog en kvällsmacka i köket blåste det rätt kraftigt runt husets knutar och plötsligt ser jag min utomhusjulgran ryckas upp från sin rätt stora kruka och sedan rulla iväg så långt sladden räckte, innan den fastande under min bil 😬 Det var bara att ta på sig och gå ut i snöstormen. Det tog en stund att få tillbaka den i krukan, även om det är liten gran på kanske max 150 cm. Nu band jag fast även den i en pelare i carporten, så vi får väl se om den står kvar imorgon. Jag passade även på att rulla undan Mr Cyclist in i ett hörn vid huset, så han inte flyger iväg i stormen.

Lite mysigt är det ändå med oväder, fast just storm är väl det jag minst gillar. Inatt och imorgon förmiddag verkar det som vi kommer få vindbyar på 25-30 m/sek här där jag bor och SMHI har utfärdat en klass 2 varning. Det är väl bara att sova med cykelhjälmen ⛑ på, om träden på baksidan av huset får för sig att lyfta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.