Nya kosten har givit mig en ordentlig nystart i köket

Hur många är vi inte som bara lagar mat efter gamla vanor och inte orkar att bry oss om att testa nya saker i köket. Det ska gå fort och vara enkelt är den vanligaste melodin i de flesta hem. Precis så var det hos mig för en tid sedan. Men med mina nya kostvanor som jag under augusti testat, så har mitt intresse för att variera och hitta på nya saker till middag fått en rejäl skjuts upp.

Kålpanna – hur skoj låter det?

Kosten jag just nu äter är en kost med lite kolhydrater i och vikten går sakta ned, precis som jag önskar. Idag gjorde jag något nytt för mig som hette Asiatisk kålpanna. Namnet låter ju skittråkigt, men det var allt annat än tråkigt för smaklökarna.

Grunden i rätten är vitkål och det är en grönsak jag sällan tidigare använt i matlagning. För mig har det varit en del i en sallad eller något man gör coleslaw på.

Jag finstrimlade vitkålen och stekte den i smör, smaksatte sedan med riven ingefära, chili, vitlök, gul lök och salladslök. Efter detta lät jag kålblandningen vila i en bunke medan jag stekte köttfärs som jag kryddade med salt, peppar och timjan.

Sedan blandade jag ihop allt och middagen var klar att servera. Magiskt gott och enkelt.

A257C6B2-680E-4790-ABFF-A787A5EA2919

Orginalreceptet finns att hitta hos Dietdoctor.se

Fortsätter abonnera på sistaplatsen

Igår kväll körde jag mitt andra Zwiftrace för hösten och jag ställde upp i klass C. Allt gick väl fint i början och gruppen av åkare körde rätt jämt, men plötsligt i en backe så sticker en stor del av gruppen iväg som oljade blixtar. Jag hade ingen chans att haka på och jag såg att de körde med rätt mycket över den watt/kg som var tillåtet för klassen. Det slutade med att jag och en annan kille låg och drog varandra, men lagom till de sista kilometrarna så hade jag lite mer ork än han och lyckades komma före honom i mål.

När jag sedan kollade resultatlistan på Zwiftpower, så hade stora delar av gruppen blivit diskade. Förmodligen pga att de överskred den tillåtna watt/kg. Rätt åt dem 😛 Det gjorde att jag kom sist som vanligt i grupp C, men samtidigt så vann jag bronspokalen 🏆 och kom trea eftersom alla andra i gruppen blivit diskade.

Ikväll ska jag nog köra ytterligare ett Zwiftpass, sedan blir det pendelcykling imorgon. Det går bra nu 💪🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.