Resultat efter 1 vecka

Då har det gått en vecka i min utmaning att äta mindre kolhydrater under 30 dagar. Jag tycker det funkat jättebra i veckan och suget efter glass, kakor och chips har minskat för varje dag. Man skulle väl kunna säga att jag äter enligt LCHF-metoden, vilket verkar passa mig. Den går ju ut på att man ska äta sig mätt på naturliga produkter, men undvika saker som bröd, pasta, ris och potatis. När det gäller grönsaker, så rekommenderas att man äter allt som växer ovan jord, men är mer restriktiv till sånt som växer under gjord. Frukt ska man också äta med måtta, eftersom de innehåller mycket fruktsocker.

Jag går inte in stenhårt på detta och äter inte efter de striktaste reglarna. Men efter sju dagar stannade vågen imorse på 73 kg och det betyder att jag gått ned 1,5 kg sedan starten. Det kanske inte låter mycket, men jag är nöjd. Detta eftersom jag stått still så länge på ca 75 kg, seden jag gick ned ca 15 kg för ett par år sedan. Mitt mål är nå den vikt jag hade i lumpen för mer än 20 år sedan, som var 65-67 kg.

Denna vecka har jag också fått till 2 dagar med pendelcykling, vilket innebär ca 13 mils cykling.

F50B320E-CA13-4ECC-8D3E-B4FD7B64C949

Idag ska jag på en fest och då kommer jag få pausa utmaningen och äta det som bjuds på, vilket man måste få tillåta sig att göra ibland. Men man kan ju försöka undvika de onyttigaste snacksen, som chips m.m. om det bjuds på det.

Appropå snacks! Igår kunde jag skörda mina första gula och röda tomater som jag drivit upp från frön sedan i vintras. De smakade ljuvligt gott och de åtta plantorna kommer nog i år att ge mig en rekordskörd. Skulle gissa att det säkert är över hundra tomater.

35DACB34-F38F-4216-90CF-2CE76D5CBD83

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.