FTP-test in da house

Idag var det dags att testa något nytt i Zwift och det var att istället för att ge mig ut på en vanlig runda, så valde jag att köra ett av Zwifts alla workoutpass och varför inte starta med ett FTP-test som stod överst i listan.

Eftersom jag inte hade någon koll på vad ett FTP-test var, så ställde jag en fråga på Facebook och fick svar snabbare än vad man kunnat Googla på frågan. Det är ett test som visar den kraft du kan hålla i en timme (teoretiskt). Det innebär i princip att efter uppvärmning med olika motstånd, så kör man 20 minuter fullt ös.

Det fanns som sagt ett program för detta test i Zwift som skulle ta lite mer än en timme, så jag testade det. Det var väldigt pedagogiskt och på skärmen framför mig kunde jag se vilken watt jag skulle hålla och vad den watt var som jag höll i realtid. Det fanns även en nedräkning, så man kunde se hur lång tid det var kvar på den del man körde av testet.

Det var var väl inte världens starkaste man som satt på cykeln idag, då jag bara lyckades komma upp i en FTP på 194 efter testet. Detta innebär att jag kan krama ut 194 watt ur mina ben under en timme. Så nu har jag avslöjat hur svag jag är 🤭

Jag tror nog att denna siffra går att höja, om jag bara får öva lite till. Jag kommer aldrig kunna mäta mig med snabbisarna i vårt cykelteam, men det är inte mitt mål heller 🙂

69815E7A-026C-47B1-9289-02C1DD44FE22

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.