Min lilla historiska resa fortsätter

Ni som brukar titta in här på bloggen då och då kanske har märkt att jag ibland berättar lite om gamla byggnader och platser jag cyklar förbi på mina träningsrundor. Det blir många kyrkor, för det finns gott om gamla sådana kring vägarna där jag bor. Jag gillar verkligen gamla kyrkor utan att på något sätt vara särskilt religös av mig.

På min cykeltur igår passerade jag som många gånger förr Kårsta kyrka. Kyrkans historia sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet och den var från början en träkyrka som på 1400-talet ersattes av den nuvarande stenkyrkan. Det är en av de äldsta kyrkorna i Uppland och som många andra kyrkor så är den vitrappad inuti. Lite synd att man inte bevarat orginalmålningarna som var i dessa små kyrkor från början, likt de magiskt fina som man kan se i Täby Kyrka.

Efter rundan drog jag in till stan för att få lite hjälp med min MTB av meken Erik på Bianchi Café & Cycles. Jag haft ett knäppande ljud från vevpartiet. Medan han fixade min cykel åkte jag till Bergianska trädgården och gick en liten promenad, följt av en kaffe, räkmacka och chokladboll som jag tyckte att jag var värd 😋. Efter detta kunde jag och hämta MTB:n som var klar.

Idag har jag annars väckt liv i min roddmaskin. Det var ett tag sedan jag använde den, men eftersom det regnade en stund på eftermiddagen tyckte jag det var ett utmärkt tillfälle att köra ett pass på den. Det kändes riktigt härligt, så nu måste jag bara få tillbaka den fina rutin att använda den som jag hade i vintras.

Sist men inte minst kan jag rekommendera något himla gott efter en lång cykeltur och det är Ginger Beer. Det är en alkoholfri dryck som har en härlig eldig smak. Finns i välsorterade mataffärer och i Systembolagets alkoholfria sortiment. Se bild längst ned i inlägget.

2 kommentarer

 1. Gerry Askefalk · juli 11, 2017

  Handskarna är bäst…:)

  Gilla

  • Magnus · juli 11, 2017

   Virkade handskar är den nya lilla svarta 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.