Full rulle i skogen

Idag fick jag äran att ta emot mina två cykelkompisar Robert och Robert, tillika medlemmar i Team Utan Gränser för en MTB-tur på Blå leden från Åkersberga till Bogesunds Slott. Det hade varit kul med flera teamkompisar, men det är ju svårt att få ihop folk så här mitt i semestertider. Tre glada gringos trampade iväg och rätt snart fick jag erfara att Robert O är lika snabb i skogen som han är på asfalten. Vet inte hur många gånger han fick vänta in mig och Robert S 😊.

Färden mot Bogesund går på väldigt blandat underlag. Det börjar med rätt lätt och snabb cykling på stigar och grusvägar och i höjd med Stava backe så blir det lite mer tekniskt. Där inleds del två av Blå leden med en brant bergsbrant, som kräver Hulkens ben för att klara av. Personligen så leder jag alltid cykeln uppför denna bergsbrant. Sedan är det en stunds härlig stigcykling med lite tekniska inslag, men ändå rätt lättcyklat innan det blir ett par kilometer grusväg till Rydbo.

Efter Rydbo blir det härligt böljade stigar som är snabbcyklade ända fram till Kulla Vägskäl, där man måste ta sig över Vaxholmsvägen för att sedan fortsätta in på Blå leden. Nu blir det lite mer rötter och stenar att hålla koll på och jag skulle säga att detta klassas som lätt teknisk terräng som de flesta brukar klara av. Det fortsätter ända fram till Bogesundsvägen att vara en blandning av lite teknisk terräng , kombinerat med lätt och snabb stigcykling.

När man korsat Bogesundsvägen och ger sig in på del tre av Blå leden så blir det smala läckra stigar och så får man öva på att bli av med sin spångset här och var. Det går förvigt upp och ner hela tiden likt en berg och dalbana. Mitt ute i skogen gjorde Robert S en skön vurpa när han körde på någon del av gamla grunden till Pusshuset som legat här. Jag som låg först vi detta tillfälle hörde det där klassiska. Ohhh… neeeej… följt av en duns och sedan det där prasselljudet när man ska försöka trassla sig ut ur alla grönsaker och ta sig upp igen med hedern i behåll. Robert O fick givetvis med delar av detta med på film som du kan se längre ner.

Efter en stund kommer man ut på Bogesundsvägen igen och efter en kort asfaltbit, börjar den vackraste och mest tekniska biten av denna resa. Det är här man cyklar genom en sagovärld som naturen skapat. När man cyklat en stund utmed havet, så blir det riktigt tekniskt svårt och Robert O. som låg först här försvann snabbt ur vår syn. Han säger att han lyckades cykla nästan hela denna bit, utan att kliva av. 😱 Detta är för mig är helt oförståeligt, då det är ett parti som jag anser är ocyklingsbart. Men det är det tydligen inte.

Sist med inte minst avslutas det hela med snabbcyklade stigar fram till slottet. Strax innan slottet, stannade vi vid Parkvillan som är ett café och avnjöt nybakade vaniljbullar och kaffe innan vi tog oss upp till Bogesunds slott och påbörjade resan hem på mestadels asfaltvägar, men även lite skogscykling. Vi fick ihop 42,2 km och jag tror mina kompisar tyckte det en skön blandning av cykling idag.

Nästa gång om vi blir fler, kanske vi får köra en snabbgrupp och lagomgrupp 😅

En vanlig syn när man cyklar med Robert O 😅

Robert S kan det här med att showa för kameran 😂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.