Cykling som mindfulness

På semestern ska man ju njuta av ledigheten och samla kraft inför hösten, men för många innebär sommaren en stress att man måste göra massor av saker. Varje dag översköljs vi av bilder i sociala medier på glada människor som gör massor med trevliga saker. Jag ska väl inte stryka under stolen med att man påverkas av dessa bilder och ofta är även jag är en av dem som påverkar andra med mina bilder. Att vi dagligen peppras av bilder på vänner och bekanta som har det så trevligt och är så lyckliga, det är nog något som många tycker är otroligt jobbigt på sommaren, även om få säger något om det.

Personligen kan jag glädjas med mina vänner och vad de hittar på om sommaren och visst kan man bli lite avundsjuk på dem som är på någon härlig utlandssemester och delar bilder på kristallblåa hav och färgglada drinkar, men jag har lärt mig att inte bli stressad av det. Jag försöker istället känna tacksamhet över det jag har och det jag gör. Det är här cyklingen kommer in.

Genom min cykelträning minskar jag och ibland driver jag helt bort den vardagliga stressen. Jag blir helt enkelt lycklig av att cykla 😀 Att cykla i skogen och ibland bara stanna till en stund och njuta är det bästa jag vet. Men oavsett var jag cyklat, så känner jag mig oftast starkare efter ett cykelpass och grädden på moset är att jag sover betydligt bättre när jag håller igång med cyklingen.

Cykelintresset kan i sig också skapa en typ av stress bland cyklister, då det är matrialsporternas materialsport. Personligen började jag med en cykel som kostade 3 000 kr och sedan dess har jag uppgraderat cykelparken vartefter intresset ökat. Jag har idag fler cyklar än vad man generellt kanske har, men då ska ni veta att alla används flitigt. Jag har lagt mig på en nivå som jag tycker är bra, även om man givetvis dreglar lite avundsjukt när man ser andra som har betydligt dyrare cyklar än mig. Då får man bara tänka att det är säkert andra som dreglar lite när de ser mina cyklar. Tids nog kommer kanske dagen då man kan köpa den där drömcykeln. Men det man ska veta är att när man köpt drömcykeln, kommer det finnas en ny drömcykel att tråna efter. Därför kan det ibland vara bra att ta ett steg tillbaka och vara nöjd med det man har.

För mig har cyklingen alltid gett mig glädje och lycka, oavsett om jag haft en billig eller dyr cykel. Det finns inget bättre när man sitter där och pustar ut efter ett cykelpass och kan unna sig en kaffe och kaka eller ännu hellre en kall öl och en liten skål med chips en varm sommardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.