Ronde de Roslagen

Idag hade jag bjudit upp till cykeldistans för Team Utan Gränser i mina trakter kring Åkersberga. Det var lite halvsvalt intresse till en början, dels för att Lidingö MTB också gick av stapeln idag. Där skulle en del av teamet köra som annars kanske skulle hängt på.

Vi blev till slut ett lagom stort gäng för att kunna köra en vettig klunga. Rundan utgick från Österåkers kyrka och så tog vi en avstickare bort mot Brottby, vidare bort över Kårsta. Sedan letade vi oss ned på Gamla Norrtäljevägen för att vika av in på Rumsättravägen och sedan Rialavägen som är några riktiga favoritvägar, eftersom det är så lite trafik där. Vi styrde sedan mot vackra Wira bruk, där vi fikade loss som kungar med köttbullemackor, räkmackor, pankisar och sötsaker innan vi styrde hemåt via Rumsättra. Totalt fick ihop ca 88 km idag och det kändes som alla tyckte om valet av vägar idag.

När jag kom hem satt jag och pustade ut på ljugarbänken utanför huset, då min glada granne Martin frågade om vi kunde köra en sväng MTB och jag är ju inte den som säger nej. Efter att jag blivit bjuden på middag hos Martin och hans fru Mia stack vi iväg i kvällssolen till Anstaltsbanan och rev av ett par varv.

Raka fina led som det ska vara när TUG cyklar

Hungriga cyklister är bra business för caféer

Räkmackorna på Wira bruk går inte av för hackor

Martin och jag pustar ut i kvällssolen efter några varv MTB på Anstaltsbanan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.