Första cykelloppet i år

Att cykla cykellopp innebär att du måste gilla att gå upp tidigt på morgon. Klockan 05.00 ringde min klocka och med tunga ögonlock masade jag mig ner för att äta frukost och att försöka få i sig mat är inte heller helt lätt när man går upp två timmar före tuppen.

På dagens schema stod Skandisloppet 167 km och det blev årets första cykellopp för mig. Vi i Team Utan Gränser samlades i Uppsala, där vi delade upp gruppen i en snabbgrupp och en lagomgrupp. Jag anslöt till lagomgruppen som skulle hålla ett snitt på 29-30 km/h vilket är ett rätt behagligt tempo tycker jag.

Vi i lagomgruppen var 13 personer och vi höll ihop gruppen på ett strålande sätt tycker jag. Det blev inga ryck eller alltför stora luckor som är jobbiga att ta igen och jag tycker alla skötte sig utmärkt, vilket resulterade i ett jämt och bra tempo. Vi tappade dessutom inte en enda kotte på vägen och alla gick i mål tillsammans. Sånt e skönt!

I vår grupp valde vi att stanna på alla depåer så alla kunde därmed smaska i sig godis, bullar, kaffe, sportdryck och vatten som varje depå bjöd på. Jag vet inte om jag cyklat ett lopp med så mycket godsaker i varje depå 🍫🍬🍪

Stort tack till alla i lagomgruppen för fantastisk dag. Nu väntas grillade hamburgare och sedan får jag väl med tändstickors hjälp försöka hålla ögonen öppna till Eurovision Song Contest som jag gillar att följa, trots gräsliga bidrag från vissa länder.

IMG_0272

In action! Foto: Mr Gadget Gerry Askefalks cykelkamera

Snabbgruppen och lagomgruppen från Team Utan Gränser. Foto: Fredrik Ståhls mobil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.