Lerig, lerigare, lerigast

Lite så kan man nog beskriva dagens lilla MTB-äventyr. Som vanligt så här års när markerna sakta börjar tina, får cykeln verkligen bekänna färg och komponenterna sättas på prov. 

Vi har en hel del hästgårdar här i kommunen och på de leder i närheten av dessa gårdar har de stora djuren verkligen totalförstört vissa delar. Där kan man likna underlaget med innehållet i en kladdkaka.
Jag led med cykeln lite ibland när jag hade med mig stora delar av marken från Stava Gård innan jag hittade en bäck ovanför Rydbo att cykla i för att få bort de värsta geggan. Cyklar man MTB så får man inte vara rädd att skita ner sig, det är liksom bara att trampa och njuta av geggan som skvätter ner hela rumpan, ryggen och ansiktet under passet.
Jag tänkte ta en ny sväng idag, men stigarna och vägarna som jag trodde skulle leda mig mot Täby, tog slut på någons tomt där jag möttes av skylt: Kan du läsa detta har du åkt för långt. 
Jag vände och letade mig tillbaka till Blå Leden och körde den istället. Efter en stund stötte jag på ett vildsvin som jag skrämde iväg från stigen där denne stod och bökade. Läskiga djur tycker jag. Men som tur var, så var han räddare än mig 🙂
Det blev totalt ca 38 km och jisses vad skitigt allt var när jag kom hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.