Fostrande vinterpass

Så här års får man verkligen passa på att utnyttja helgerna om vill uppleva lite dagsljus under cykelturen. Igår stack jag ut själv på mitt älsklingspass fram och tillbaka till Vallentuna som är ca 40 km tur och retur. Valmöjligheterna är ju något begränsade när det är snö och slask ute om man vill känna sig säker som cyklist.

Rundan mot Vallentuna går på väldigt lågtrafikerade vägar och bjuder på kuperad terräng med allt från skog till öppna landskap. Nu när snön svept in naturen i vitt täcke känns det dessutom som man cyklar i fjällen.
Igår kväll frågade min kompis Robert som bor i Nacka om jag var sugen på att cykla med honom i mina trakter. Eftersom jag inte hade något planerat idag, blev en runda till upp till Vallentuna för att visa honom min favorunda. Robert är en rätt stark cyklist skulle jag nog säga, även om han själv säger att han inte tog i. Att hänga på honom är både fostrande och nyttigt för mig som mestadels cyklar själv. 
Nu hade jag ju ett pass i benen från igår som gjorde dagens pass lite extra jobbigt, men så blev det också lite mer än 8 mils cykling denna helg. 
Foto: Självutlösaren på Roberts mobil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.