Ingen skidteknik eller armstyrka – men kul ändå

Idag var det dags för skidpremiär. Med tanke på att det töat en del den senaste tiden, styrde jag och ett gäng från jobbet mot Täby konstsnöspår som ligger på Arninge Golfklubb.

Caroline och Ruth har åkt skidor tidigare och får väl räknas som ”vana” skidåkare. Sedan var det Jessica och jag som inte åkt skidor sedan tonåren. Jag kan ingenting om valla och när jag hämtade mina nya skidor i fredags bad jag om att de skulle grundvallas. Jag borde nog haft någon form av klistervalla idag, då hade jag kanske sluppit att åka baklänges tillbaka nedför en av uppförsbackarna.

Spåren var väldigt fina, men väldigt hala. I en av de brantare nedförsbackarna tappade jag balansen och for utför kanten och in i skogen, men jag lyckades ta mig upp igen. Väl uppe i spåret igen drog jag omkull, så att pannlampan och stavar flög alla världens väg. Jag gjorde inte illa mig, så efter att jag plockat ihop mina saker bar det iväg igen.

Det blev 9,1 km idag och med tanke på att det var 23 år sedan jag åkte skidor på riktigt, får jag väl vara nöjd med min insats idag. Jag kan dock konstatera att jag saknar all form av skidteknik och att jag är på tok för svag i armarna. Skyller på att jag har cyklistarmar. Hur som helst var det riktigt kul idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.