Träningscykling med Gran Fondo

Idag hade jag och några vänner möjligheten att få träningscykla på Friends Arena, eller snarare i den stora breda tunneln som löper runt arenan under alla läktare.
Robert som arbetar på Fastighetsbolaget Fabege hade fått möjlighet att bjuda med sig vänner på en första träningscykling med arrangörerna till Gran Fondo Stockholm. Detta var en test för att se om arenan kan vara en plats för cykelsporten även vintertid. 
Vi var på plats vid 9 på söndagsmorgonen och efter lite väntande öppnade sig portarna till denna väldiga skapelse. Jag har ju aldrig varit på arenan, så det var en mäktig syn. Vi hade en liten genomgång och så fick man skriva på lite papper om att cykling sker på egen risk. Den stora tunneln är väldigt bred och har två filer. Den inre filen var för den som ville cykla lite lugnare (Max 30 km/h) och den yttre var snabbfilen.
Efter ett par varv, började nervositeten släppa lite och farten ökade sakta. Jag kom upp i en skaplig maxhastighet på 44 km/h, men man kom ner på jorden igen när ett gäng framför oss gick omkull och några av dem gled i väggen rätt hårt. Lyckligvis klarade sig alla utan att behöva uppsöka sjukvård, men några fick ordentliga skrapsår. Det gäller att ha respekt för den fart man kan komma upp i på dessa cyklar. Ett lite brunnslock var det som i detta fall gjorde att en tappade fäste och kraschade.
Det var en helt galen skoj förmiddag och jag hoppas verkligen få göra om detta! 
STRAVA kan du se den smått skojiga uppritningen av dagens runt, runtcykling på Friends Arena.

Uppdatering:
Kolla in Jörgens film från förmiddagens övningar som han klippt ihop från sin GoPro-kamera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.