Kompiscrossen

Klockan 8.30 mötte jag upp min arbetskollega Alexander vid Häggviks station, där vi lyckades klämma in två cyclocrosser bak i min Mini Countryman.
Vi var ganska tidigt på plats vid Skavlöten, så vi hann fixa lite med cyklarna. Vi hann också med att röra lite på cykelbenen innan det var dags för lämmeltåget av crossåkare att följa efter Robin Hedtröm för en guidad sväng hur banan gick.
Som tur var så var det flera newbies med, så jag och Alexander var inte ensamma om att prova på detta med cyclocross för första gången. Vi lade oss med flit i den bakre delen av gruppen och sedan bar det iväg. Banan vid Skavlöten innehöll allt från en sandigt trögtrampad backe, blöta svampiga grässträckor, badstrandscykling, en lerig backe och givetvis ett par hopp som låg på en grusad parkering. Det kändes som vi idag fick smaka på lite av varje som denna sport erbjuder.
Hur var det att cykla cyclocross då?
Att cykling kunde vara så skönt jobbigt och kul på en samma gång. Roligare cykelsport får man nog leta efter. Jag kommer definitivt att åka på fler Kompiscrossar i höst. Extra kul att Robin Hedström stannade kvar efter och höll en liten tips och trix kurs för de som ville. Den gick ut på om hur man bäst hoppar av cykeln i farten, lyfter sin cykel över hindret och sist men inte minst tar sig tillbaka upp på cykeln.
Stort tack till Kompiscrossen för en grym förmiddag.
Våra färdmedel för dagen, en Focus och en Bianchi cyclocross
Teknikkursen med Robin Hedström 
(Ej Robin på bild)
Alexander vid målgång
Hade med mig en stor del av fältet hem under ramen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.