Den som väntar, väntar alltid för länge

Sommaren ger sig mer och mer till känna och även som en höst och vintermänniska, så uppskattar jag att man inte behöver lager på lager med kläder nu. Lite härligt är det ändå att lufta sina vita spiror i vårluften.

Min elcykel dog ju för lite mer än en månad sedan och att hitta någon som kunde titta på den var ju inte det lättaste. Cykeln har rullat klanderfritt i flera år, med bara lite vanlig cykelservice. Men nu visar det sig att man kanske skulle valt en cykel med mer känt motormärke än vad min har? Det krävs nämligen specialverktyg för att ta sig in i elcyklars elmotorer. Och nu hittade jag en butik som skulle ha dessa, men de var ändå tvungna att beställa ett ytterligare verktyg.

Nu har elcykeln varit bort i över en månad och jag vet fortfarande inte kommer den gå att laga… så lite har man väl börjat surfa runt och se vad det finns för elcyklar nu. Efter pandemin kan man dock konstatera att elcyklar är en bristvara och de som finns kostar massor!

Jag ändå tvingat mig att cykla med min vanliga cykel mesta delen av mina resor till kontoret och det är ju riktigt bra träning som jag behöver. Men jag längtar efter min elcykel. Men den som väntar på något gott, väntar alltid för länge.

Cykelbil med futuristiska former

I mina drömmar om en ny elcykel, dök denna läckra cykelbil upp som jag blivit helt kär i. Den finns inte på marknaden ännu, men den heter PodBike och den ser ut som något som skulle kunna komma direkt ur den tecknade serien The Jetsons.

Den är ju hur läcker som som helst och denna cykelbil verkar ju bli av, vilket man inte kanske kan säga om den svenska varianten som inte ens var i närheten till så futuristisk design som denna. Glastaket går tydligen att ta av om man vill köra nedcabbat också 😄

Cykelbilen klassas alltså som en vanlig elcykel som får gå 25 km/h och den har en räckvidd på 50-80 km per batteri (man kan ha flera batterier). Den har också ett bagageutrymme på 160 liter bakom sätet, vilket känns lite lyxigt att ha. Cykelbilen är 2,3 m lång och bredden är 84 cm, så den är ju hyfsat smidig.

Jag är kär, men den kostar 6 300 Euro plus skatt och frakt. Phiu… men visst lockar det att förboka en?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.