Huvudsaken som ska vara snygg och säker

Påsken började rätt soligt, men lite kallt här i Stockholm. Men idag på påskafton ser det ut att vända och bli härligt våriga temperaturer. Det har fått mig att fundera på om jag ska ta ut racern på en premiärtur idag kanske?

Lite påskcykling mår ingen dåligt av

Hjälmshopping

På tal om cykling, så beställde jag en ny hjälm igår. Detta med att köpa hjälm tycker jag är så jobbigt, då man inte ser klok ut i vissa hjälmar som andra kan se jättebra ut i. Men att ha en hjälm på huvudet när man cyklar, är för mig en självklarhet. Den har räddat livet på mig minst en gång och förutom att den sitter där för att skydda knoppen är det ju en accessoar, som så mycket annat inom cykling. Det finns inget värre känsla att cykla runt i en hjälm som man tycker att man ser knäpp ut i, även om fula hjälmar också räddar liv.

Jag har haft flera märken på hjälmar och senaste åren har jag kört med en Kask Mojito som jag köpte efter att jag haft en POC Octal som ser snygg ut, men som inte passade mitt huvud tyckte jag. Den kändes som jag hade en potta på huvudet.

Nu tänkte jag prova POC igen och denna gång har jag beställt en POC Omne Air Spin, som är en lite mer slimmad hjälm, jämfört med modellen Octal. Efter att jag kört med en svart hjälm länge nu, blev det en vit, som för förhoppningsvis ska passa mina nya cykelglasögon med vita bågar som jag fick i julklapp.

Den nya hjälmen har POCs eget Spin-system som ska skydda huvudet mot rotationsvåld. Det låter nämligen hjälmen vrida sig mer än huvudet om huvudet slår i snett vid ett fall och mildrar krafterna som hjärnan utsätts för.

Påskbak

Cyklister gillar ju att fika och speciellt jag. Idag ska jag och min bror hem till mamma för att äta påskmiddag. Då har jag åtagit mig uppgiften att göra en efterrätt. Tänkte då försöka mig att göra en bakelse. Det blir då en påskbakelse som jag såg häromveckan på Fredriks Fika.

Foto: Fredrik Nylén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.