Sommar, sommar och sol… och lite åskoväder

Som höst och vintermänniska älskar jag inte sommaren, trots att jag älskar att påta runt på min lilla trädgårdsplätt. Visst tycker jag om och se allt växa och blomma som jag planterat. Men jag som människa är uppenbarligen inte byggd för varmt väder, för jag tycker allt över 25 grader är plågsamt.

Apropå min trädgård, så är den väldigt blommig just nu.

Semesteraktiviteter

Nu är det semester och jag har inte mycket planerat, vilket faktiskt jag tycker känns lite jobbigt och tråkigt. Men lite utflykter och aktiviteter har jag på agendan, så helt tomt är det inte. Och cykla ska jag absolut göra, men även det känns plågsamt när det är för varmt.

Idag har jag fördrivit tiden med att vara skogsmulle och även om det var klibbigt varmt, så gav jag mig ut i skogen för att plocka blåbär. Det fanns gott om fina blåbär, men efter en stunds blåbärsjakt började jag höra åskmuller på avstånd. Då avbröt jag, för jag vill inte vara i skogen om det börjar åska. Jag hann dock få ihop mer än tillräckligt för mina behov. Nu ska det göras blåbärssylt och blåbärsmarmelad. Jag tror det även kommer räcka till att frysa in lite så man kan njuta av lite blåbär även i höst eller vinter.

Åskan som hördes på avstånd rullade rätt snabbt in över oss och ett härligt oväntat sommaråskväder släppte loss sina krafter. Inga väderprognoser sa att det skulle komma något regn, men åhhhh så välkommet det var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.