Saker man blir glad av

Jag tror inte jag är ensam om känna att ena dagen kan allt kännas bra och nästa dag känns allt bara botten och tråkigt? Jag tycker det är så hopplöst att man inte kan göra saker som förut kunde göra utan att tänka.

I tider som dessa behöver man försöka hitta på saker som gör en glad.

Härliga mönster gör mig glad

Jag har rätt länge funderat på att sätta färg på mitt väldigt vita, ljusa och fräscha kök. En härlig färgklick i form av en fondtapet, tror jag skulle pigga upp.

Många mönster har kommit och gått i mina funderingar. Men jag har alltid återkommit till de härliga mönster som skapades i början på 1900-talet och som än i dag tillverkas.

Jag hade bestämt mig för en tapet hemma, som jag sett online. Men när jag idag åkte till affären och såg den i verkligheten, var jag inte lika övertygad om att det var den jag ville ha. Efter en och en halvtimmes letande uppstod det kärlek till en annan tapet.

Jag blev otroligt förtjust i en tapet från Morris & Co som heter Seeweed, vars mönster skapades 1901. Den har jag nu beställt och det kommer bli en härlig mönsterchock i mitt kök.

Min vän Jessica sa i en chatt där jag delade lite tapetvarianter, att man ska köpa saker man bli glad av. Och varje gång jag tittar på denna tapet, blir jag glad, så den är nog rätt för mig.

Cykla gör mig glad

I veckan märkte jag hur jag gick från att känna mig lite nedstämd till superglad, när jag för första gången på länge kunde pendelcykla till och från jobbet. Det fyllde mig med massor med härlig energi, nästan fånigt mycket. Jobbsakerna bara flöt på den dagen och jag kände mig glad hela dagen.

Nu ska jag ta ett inomhuspass i Zwift som också gör mig glad. Det blir nog ett lugnare, men lite längre pass mot vad jag brukar köra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.