Grusvägsrunda i Sörmland

Trots att jag har en sådan fin gravelbike, har jag inte kommit ut på så många längre rundor med den sedan jag köpte den i slutet på förra året.

Jag är inte så mycket jättelånga rundor och tycker väl rundor under 10 mil räcker alldeles gott. Igår lördag fick jag en fråga från Gerry om jag ville haka på en runda på ca 85 km som han med flera skulle göra idag söndag. Det kändes helrätt, så jag hakade på!

Gerry är en av initiativtagarna till Gravel Bike Sweden som är en snabbt växande cykelgrupp på Facebook. Han är också den som bjuder upp till grusdistans 1-2 gånger i veckan och alla turer är väl förberedda och proffsigt upplagda. Man vet att man är i trygga händer när han lagt upp rutten och idag blev det inget undantag.

Dagens tur utgick från Taxinge slott och sedan gick den kors och tvärs på vackra grusvägar genom Sörmland. Totalt var vi ca 25 personer som drog iväg på grusäventyr.

Det blev en blandning av fina lättcyklade grusvägar och lite ställen där vi fick leda cykeln när vi kört lite fel. Och så några sträckor med sprängstensvägar som alltid gör mig nervös att få punka på. Jag kör ju med slang och inte slanglöst som sägs stå emot tex genomslag bättre. Men idag klarade jag mig utan missöden, vilket var skönt.

Dagens första punka fick vi dock redan på parkeringen innan vi startade, det har nog inte hänt förut 😄

Vi passerade ett väldigt mäktigt gammalt nedlagt stenbrott som vi cyklade igenom. Lite trollsk upplevelse.

Gerry hade bokat in lunch på ett Bed & Breakfast som hette Lilla Vasskärr. Det tillhörde ett par som han kände. De hade för blott 50 kr förberett kaffe och te, samt tre mackor var till oss, bullar och kokosbollar i sin magiskt vackra trädgård mitt ute i skogen. Allting var framdukat för oss i trädgården när vi kom.

Efter pausen hade vi ungefär hälften kvar av dagens runda och den fortsatte leverera häftiga naturupplevelser och nu var det mest lättrullade taktorstigar och hårt packade grusvägar, vilket gjorde att genomsnittsfarten steg. Det fanns också några sköna raksträckor där man kunde trycka på och sprätta lite.

Allting slutade med lite asfaltsrull tillbaka mot Taxinge slott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.