Så tacksam över att jag fått tillbaka vardagen

Idag vid frukostbordet reflekterade jag lite över den tid som gått efter att jag fått möjlighet att åter börja jobba inne på kontoret. Detta med att jobba hemma har ju sina fördelar, då man kan sova längre på morgonen eftersom man redan är på ”kontoret”. Man har också möjlighet att göra lite sysslor som att starta en tvättmaskin, hänga tvätt m.m. för att ta en jobbpaus.

Jag personligen saknar verkligen inte detta med hemmajobbandet, även om jag uppskattar möjligheten att kunna jobb hemma. Jag tycker nästan om detta med att få lite vardagsstress igen. Med det menar jag att man nu måste planera tiden lite för att hinna med saker när man kommer hem från jobbet, som att tvätta, handla eller göra något ärende m.m.

Pendelcykla 🖤 Magnus = Sant

Bäst av allt är att få pendelcykla, då jag njuter av min timme på cykeln i friska luften både till och från jobbet. Jag önskar verkligen att ännu fler kunde se fördelarna välja cykeln till och från jobbet, när ni får återgå till er vanliga jobbvardag igen.

Smakar det – så kostar det

Igår hade jag elcykeln på service, då den trilskasts med växlarna en längre tid och så har bakbromsen känts som en blöt tvål. Nu hade delarna till den kommit och det är inte billigt om man vill att cykeln ska vara topptrim, vilket jag vill.

Gårdagens kalas som omfattade ny kassett och drev, kedja, klinga, bromsskiva och nytt bromsok gick loss på 2 600 kr. Inte konstigt att cykeln kändes som ny med allt detta nya monterat. Kostnaden att hålla en cykel rullande varierar givetvis beroende på vad du har för cykel, men en elcykels mekaniska delar slits mer eftersom de utsätts för rätt mycket mer kraft, jämfört med en vanlig cykel.

Inte mycket till tröst är det att man i deklarationen kan göra avdrag med 350 kr om man använt cykeln till och från jobbet. Det är bara vad en växeljustering kostar… 😬

Depåstopp på vägen hem

På vägen hem igår stannade jag till hemma hos min kollega och vän Carl som bor halvvägs hem till mig. Där blev jag bjuden på en spontan prosecco i kvällssolen ute på hans altan. Det slutade med att jag även fick mig en bit mat, så när jag skulle cykla hem hade mörket lagt sig.

Tack Carl för din spontaninbjudan, sånt är så himla trevligt 🙂

Inväntar Carl på hans uppfart, eftersom jag hann före honom hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.