Mys igår och längsta cykelturen i år idag

Igår kväll hade jag två vänner på besök och då lyxade jag till det med att beställa en charkbricka från mina vänners nyöppnade delikatessbutik och restaurang på NK i Stockholm.

Den heter Olja & Oliv och detta är deras andra butik. Den första ligger på Erstagatan på Södermalm. De slog upp dörrarna till den nya precis när Corona slog till. Därför kändes det helrätt att beställa gårdagens mat från dem, för att stödja deras nysatsning. Deras delikatesser är något som är utöver det vanliga som får det att kittla i smaklökarna.

Vi fick en härligt lång kväll i solen igår och det var så himla trevligt att bara äta och sitta prata med dem, då den rådande Coronasituationen gjort att man inte varit bortskämd med att umgås med sina vänner.

Idag vaknade jag upp pigg och fylld av energi från igår. Vädret såg ut att bli bra, så en längre cykeltur fick det bli. För inte så länge sedan tänkte jag cykla till Norrtälje, men stoppades efter ett par mil av ett åskoväder. Idag gjorde jag därför ett nytt försök och nu var det fina vädret med mig.

Det är en sådan fin väg upp dit som jag brukar cykla och nu var ett par år sedan jag gjorde det, så det blev verkligen en härlig cykeltur idag.

Väl uppe i Norrtälje tog jag en sväng inne i stan och utmed en liten kustremsa förbi småbåtshamnen. Innan jag vände hemåt igen stannade jag på ett klassiskt gatukök och njöt av en tunnbrödsrulle i gräset.

Visst är det himla trevligt att cykla med flera, men det är något speciellt att cykla själv också. Man kan hålla sin egen takt och stanna när man vill bara för att titta på någon sevärdhet eller var insupa sommaren. Det blev totalt ca 10 mil cykling idag i vackra Roslagen som slöt in mig i ett grönt hav av träd och vackra vyer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.