Kompisjakt på Strava

Idag hade jag en sådan där vilodag man bör ta ibland och jag var iväg och kollade på en ny säng som jag funderat på. När jag låg där i sängen i butiken för att känna om sängen var bra för mig, scrollande jag genom Strava och såg att min kompis Robert O cyklat med ett snabbgäng från lite olika cykelklubbar. Det jag lade märke till var att de passerat i mina hemtrakter.

Robert O är någon jag normalt aldrig förut kunnat jämföra mig mot. Men jag har också blivit en stark cyklist nu och nu blev jag sugen på att utmana hans tid på ett segment, där han idag norpade en topp 10 placering all-time.

Väl hemma efter sängproveriet, slängde jag på mig cykelkläderna och stack iväg. Segmentet där han gjort en bra tid på är lite mer än en mil bort från där jag bor. Det ger en lagom tid till att värma upp benen på.

Nu gällde det, skulle det eller inte?

När jag närmade mig segmentet som är 8,7 km långt och innehåller två korta, men rejäla backar, så laddade jag på. Vägen är rätt lite trafikerad och man har för det mesta god sikt i alla kurvor, så det går att trycka på om vill.

Idag var det en sådan där dag då allt kändes rätt i kroppen och jag kände mig härligt stark. Det är inte ofta man känner så, så då gäller det att passa på.

Jag tog i så mycket att min cykelpump som låg i bakfickan flög ur i slutet på segmentet. – Oh det var ju den där dyra pumpen tänkte jag, men skit i den nu och så trampade jag på ännu mer!

När jag kommit ned till väg 276 där segmentet slutar var jag nära min maxpuls, så det var ingen fråga om jag tagit i. Började då att trampa tillbaka för att hämta cykelpumpen som jag tappat någon kilometer bort. Och som tur låg den kvar mitt på vägen 😀

Det blev visst en pokal 🏆

Resultatet på segmentet blev helt fantastiskt för mig. jag klättrade från en 43:e plats till en 6:e plats i totalen. Och pokalen med en 6:a blev min idag. Ibland behöver man bli utmanad för att prestera bättre. Även om Robert säkert inte hade mig i åtanke när han körde där i förmiddags, så tackar jag för utmaningen.

Vad coolt det är att känna att man har lite pulver i benen 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.