Jag och ovädret

Solen sken och det var varmt och skönt på förmiddagen. Perfekt dag för en lång cykeltur alltså. Fixade lite med min racer och sedan bar det iväg. Men när jag bara kommit ca 8 km började mörka moln att torna upp sig på himlen. Det såg sjukt mörkt och läskigt ut mot Vallentunahållet, så i Brottby styrde jag istället mot Norrtälje och en mindre grå himmel.

Moln färdas dock tydligen ganska snabbt, för efter ca 2 mil vällde molnen in från sidan och kort därefter brakade helvetet lös. Det började blixtra och dundra hejdlöst och den torra varma asfalten blev snabbt sjöblöt. Det regnade nu så kraftigt att det gjorde ont på armar och ben, så när jag siktade en busskur utmed landsvägen, dök jag in där och väntade ut att det värsta ovädret skulle dra förbi.

När regnet sakta började avta såg jag min chans att hoppa upp på cykeln igen, men nu vände jag tillbaka hem istället.

Jag tog verkligen i för att försöka komma hem så fort som möjligt eftersom nya moln började jaga mig. När jag vek av mot Åkersberga igen kom den härliga solen tillbaka och de mörka molnen åkte nog vidare mot Norrtälje, för inget regn har kommit här ännu ☀️

Det blev lite medaljer på Strava idag när ovädret jagade mig.

Väl hemma tog jag en kopp kaffe och en macka och så blev det ett pass med roddmaskinen i gästrummet för att få till den träning jag tänkt mig idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.