Mogen men inte mindre busig för det

Jag fortsätter att nöta på med Zwiftrace och häromdagen berättade jag om Zwifts nya sandbagfunktion som kan ge cyklister som anmält sig i en för lätt klass The Cone of Shame eller dumstrut som en kompis översatte det till 😄 Häromdagen fick jag dumstruten!

Jag trodde att det betydde att jag nu automatiskt skulle bli uppklassad till B, men jag är kvar C och kommer fortsätta vara det ända tills Zwift tvingar mig. Just nu har jag ett genomsnitt på alla mina race på 3,18 w/kg och gränsen går vid 3,2 för vad man som C-åkare får prestera.

Dags att växa upp, men behålla det busiga

Något som har gjort mig glad i veckan är att jag tagit ett beslut att beställa en ny bil. Jag kör ju idag en Mini Cooper S, 5-dörrars som är min andra Mini jag ägt och som jag gillar jättemycket. Men efter sommaren ska den lämnas tillbaka, då jag privatleasar den.

Jag har suttit hemma och byggt otaliga modeller och funderat fram och tillbaka vilken nästa bil jag skulle välja. Efter ett lunchmöte med säljaren som sålt mig de andra två Minisarna, föll valet på den modell jag sedan länge släppt drömmen om, pga att den inte passade in i min kalkyl. Men jag fick ett makalöst bra pris, så plötsligt rullade den tillbaka in i drömmen.

Det blev en Mini Clubman S ALL4 som är Minis kombimodell med de härliga dubbeldörrarna där bak. Detta är faktiskt en större bil än vad du tror, då den delar bottenplatta med bl.a. sin storebror Mini Countryman och kusinen BMW X1 som båda är rätt rejäla SUV:ar.

En större bil betyder att det blir lättare att slänga in cykeln i bilen, då denna är ca 21 cm längre och ca 10 cm bredare än min nuvarande. Dessutom så kommer jag ha en avtagbar dragkrok på nya bilen, så nu kan jag även skaffa en cykelhållare att ha bak på bilen.

Jag tycker efter provkörningen att Mini Clubman S känns som en mer mogen bil än sin lillebror som jag kör idag, men den är inte mindre busig att köra för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.