Sammanfattning 2019

Vi har nu kommit till årets sista dag, nyårsafton. Den kommer firas med goda vänners sällskap och det är också dagen då man kan titta tillbaka på året som gått träningsmässigt.

2019 inleddes mestadels inomhus med min favoritsysselsättning när jag inte är sugen på att cykla utomhus – Zwift ♥️ Jag är helt tagen över hur detta sätt att träna uppslukat mig och fått mig att älska inomhusträning.

Under året genomförde jag bara tre cykellopp och det var två landsvägslopp, Uppsala Bike Weekend Landsväg 167 km och Siljan Runt 70 km. Sedan blev det bara ett MTB-lopp, Engelbrektsturen, som är en riktig favorit. Jag kände att jag var lite lopptrött förra året och valde därför att fokusera på bara cykla.

Elcykeln som förändrade mitt liv

I början på sommaren köpte jag en elcykel för att jag ville kunna cykla mer till/från jobbet. Jag har lärt mig att cykla i ur och skur och senast jag köpte ett 30-dagarskort av SL var i slutet på maj. Sedan har jag klarat mig med ett par påfyllningar med deras reskassa i stället. Över 430 pendlarmil har det blivit på elcykeln sedan juni, det är så coolt tycker jag.

Elcykeln har gjort att jag blivit starkare som vanlig cyklist med tanke på den lågintensiva träning som den ger. Vill du komma i form skulle jag säga att en elcykel är det perfekta transportmedlet du kan köpa, eftersom den inte sinkar dig de dagar då du har en dålig dag eller är trött. Då går det bara lite mer batteri. Det är nog det som fått mig att cykla mina 2×29 km varje dag.

2020 års stora utmaning

Hösten kom och plötsligt hade jag anmält mig till 2020 års stora utmaning, Det 20 mil långa grusvägsloppet The Rift på Island. Jag och 499 till cyklister ska tackla lavagrus, klättringar som får de flesta backar i Stockholm att blekna. Vi kommer också cykla över 4 floder eller närmare bestämt igenom på väg mot målet.

Vi är ett gäng från Sverige som kommer åka över tillsammans för att ta oss ann denna utmaning. Detta är nog det jag ser fram emot allra mest under 2020.

Anmälan till The Rift ledde till att jag sålde min cyclocross och köpte mig en gravelbike, en Lauf True Grit. I Sverige är det märket än så länge en udda Isländsk fågel. Det är den speciella framgaffeln och den snygga helheten som gjorde att jag föll för denna cykel.

Jag bokade en flygresa till Finland, Helsingfors där närmaste återförsäljaren finns. Sedan cyklade jag med min nya cykel till Siljaterminalen och tog båten hem med den. Det blev ett kul litet äventyr som jag inte ångrar 😀

2019 i siffror

  • Cyklade kilometer: 9 502 km
  • Antal träningstimmar: 367 tim
  • Cyklade höjdmeter: 88 668 m
  • Antal cykelpass: 290 st

Här nedan är ett axplock med bilder från året som gått:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.