Söndagsmorgonrace

Eftersom jag cyklar fram och tillbaka till jobbet de flesta dagar i veckan, ser jag faktiskt fram emot ett inomhuspass med Zwift på helgen. Zwift är det bästa som hänt cyklingen sedan hjulet uppfanns.

Jag tycker det är skitskoj att köra race i Zwift, fast jag sällan är med och slåss om några nämnvärda placeringar. Det är mycket roligare att köra ett race där alla har samma mål, än planlöst cyklande på någon bana. Idag kl 9:20 körde jag ett race som jag kört förut och det var Team Italy Specialissimas platta 40,5 km långa race som gick på banan Greater London Flat.

Som vanligt ställde jag upp klass C och idag var det faktiskt ett gäng svenskar med i detta morgonrace. Ganska snabbt for ett stort gäng med cyklister från blandade klasser iväg framför mig. Orkade dock inte riktigt hänga på dem och det slutade med att vi blev en lite mindre klunga som höll ihop första halvan, innan även den klungan sprack.

Jag försökte hålla en jämn fart och inte göra några ryck som en i vår numera 2 personer starka klunga prövade att göra. Han föll dock tillbaka till mig hela tiden. På slutet kom ytterligare en kille ikapp oss och plötsligt var vi 3 svenskar. När det var ca 400m kvar blev det spurt in i mål och jag fick de sista metrarna vika mig för den kille som kommit ikapp oss och han tog hem spurten.

Digital fuskare i loppet?

Efter racet såg jag på Zwiftpower.com att den som ”vann” av oss tre inte tydligen var reggad på Zwiftpower, så han syntes inte i resultatet. Det gjorde dock den andra killen som legat bredvid mig en längre tid under racet. Utan att ha några belägg för det, tror jag det var en som inte cyklade med rent blod i påsen.

Killen var 71 år gammal, 175 cm lång och hade 2018 på en månad droppat från 78 kg till 50 kg och sedan gått upp 10 kg för någon månad senare åter igen gått ned till 50 kg.

Detta fusk med vikten var mer vanligt förut, då man inte kunde se historiken på vilka ändringar man gjorde på sin profil, men nu går det. Han kanske har gjort någon mirakeldiet, men att 71 årig man på 50 kg drar jämt med en 43 åring med hyfsad okej fysik låter lite konstigt. Jag skulle inte tro att det gömmer sig en underviktig pensionär bakom profilen, utan någon helt annan.

Nåja, det blev ett jättejobbigt race och ett grymt träningspass på lite mer än 1 timme, så jag är nöjd med min prestation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.