Stekhet vecka

Nu i veckan har jag varit i Spanien tillsammans med min mamma. Vi hyrde ett hus av min arbetskamrat som jag och några kompisar hyrt tidigare när vi var och cyklade lite berg på Solkusten. Huset ligger vackert beläget i bergen ovanför Marbella i Sierra Blanca Country Club.

Veckan började med lite nervositet, då en skogsbrand bröt ut en bit från oss samma dag som vi anlänt. Vi såg först bara rök på avstånd, men sedan när solen gick ned såg vi eldsflammorna i mörket. Den första natten sov vi med ett öga öppet. Brandmännen lyckades dock begränsa branden så att den inte spred sig mot oss.

Dagen därpå gjorde vi Marbellas gamla delar, men jisses vad varmt det var. Temperaturen låg på ca 35 grader och det är lite väl högt för att man ska orka göra något vettigt.

De andra dagarna spenderade vi genom att bila runt lite bland alla fina bergsbyar och de bästa besöken var i Ronda som jag varit i tidigare, men då i ösregn. Nu var det betydligt varmare 🥵 En annan riktigt trevlig liten stad var Mijas, som är en liten pittoresk by med små butiker, caféer och restauranger.

Sista dagen gjorde vi ett återbesök till Marbellas gamla delar för att äta middag, en sen middag som spanjorerna gör. Detta var en hit! Att sitta på torget i gamla stan och äta i den ljumma sommarnatten var riktigt härligt.

Det blev en supertrevlig vecka med mamma, men Spanien är lite för varmt sommartid för en som inte gillar att ligga på stranden. Ska jag åka tillbaka, är det nog vår eller höst som gäller för mig.

Här är det fina hus som vi bodde i under veckan. Vill tacka Madeleine och hennes bror för en varm, men mysig vecka i deras hus ovanför Marbella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.