Drömmar om grus, lavastenar och floder

Det är inte ofta jag blir sugen på att cykla något lopp utomlands, men efter att jag såg ett klipp från GCN på deras YouTube-kanal så pirrade det till i magen. Deras programledare Oliver Bridgewood deltog i det 20 mil långa grusvägsloppet The Rift på Island.

Detta äventyr anordnas av isländska Lauf som är tillverkaren av de lite lustiga dämparna som först bara fanns till MTB, men som nu finns i en mer slimmad variant till gravelbikes. Lauf har nu också börjat tillverka egna gravelbikes med dessa dämpare.

The Rift går av stapeln under juli månad och verkar vara en upplevelse utöver det vanliga. Loppet går på grusvägar genom Islands till stora delar obebyggda kala, men majestätiska natur. Du cyklar över glaciärer och passerar Islands mest aktiva vulkan Hekla. Det utlovas också cykling genom vattendrag som du måste korsa på din väg mot målet. Visst låter det ballt?

I år deltog strax under 200 personer och nästan alla gick i mål.

Se klippet från The Rift på YouTube. Foton: GCN

Ett nytt land upptäcks bäst på cykel

Jag har aldrig varit på Island och detta skulle ju vara det ultimata sättet att få uppleva det lilla landet ute i Atlanten. Det finns ett litet bekymmer bara och det är att min cyclocross är inte en cykel jag skulle vilja cykla ett 20 mils grusvägslopp med.

Nu har jag dammsugit YouTube på tester av Laufs egna cyklar som jag blivit lite smått kär i. Lauf True Grit är inga billiga saker och vill man ha en lattjo färg så har de rätt saftiga påslag. Testerna är överlag mycket positiva till deras dämpade framgaffel och flera av dem säger att Laufs framdämpade gravelbikes är några av bästa på marknaden just nu i sin kategori.

Den skarpsynte lägger märke till kapsylöppnaren 🍺 som sitter där framväxeln annars sitter monterad om man har två klingor.

Vi får väl se om det stannar vid en dröm eller inte detta…

Nedre bilden är en närbild på den lite annorlunda dämparen från Lauf. Foton: Lauf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.