Uthållig cyklist…

…bloggare. Hell Yeah, visst är jag det! Idag satt jag och efter frukosten och slösurfade lite och för att få lite inspiration brukar jag läsa andra bloggar om framförallt cykling. Jag personligen gillar cykelbloggar, där du får lära känna den som skriver lite mer än bara genom siffror och tävlingsresultat. Den som bjuder på sig själv och skriver om lite allt möjligt kring livet och cykling brukar få mig som läsare.

Jag tänkte idag skulle hitta några nya cykelbloggar att följa, så jag googlade och förutom att min egen blogg dök upp och en del andra bloggveteraner, kom en del topplistor som diverse personer och företag gjort på ”heta” cykelbloggare. De flesta listor var något år eller till och med några år gamla. När man klickade sig in och började besöka de listade bloggarna, var merparten av dem insomnade.

Är bloggandet en utdöende trend?

Orkar inte folk längre läsa om andras upplever och få inspiration till att själva börja träna eller lära sig mer om den träningssort man gillar? Är det bara influensers på Instagram och andra snabba social medier som gäller numera?

Jag gillar Instagram jättemycket, men något som jag aldrig tagit till mig är Instagram och Facebooks händelseflöden som är bilder och rörligt material som försvinner efter en stund. Detta eftersom jag vill att mitt innehåll ska finnas kvar och vara sökbart. Jag respekterar dock de som inte vill vara sökbara och gillar att hålla saker och ting till sin privata krets.

Jag hoppas inte att bloggandet är en utdöende trend och jag förstår om man inte hinner eller orkar skriva varje dag. Det tycker jag inte att man behöver göra heller. Att tvinga fram ett inlägg bara för att blir sällan bra och det tror jag inte läsarna heller gillar.

Min egen blogg startade jag 2012 och den började sitt liv som en allmän träningsblogg med mestadels fokus på löpning, men sakta men säkert utvecklades jag och bloggen när cyklingens underbara värld öppnade sig för mig.

Nu snart 7 år snare skriver jag fortfarande ett eller par inlägg i veckan och visst är det så att bloggen inte är den största i världen rent besöksmässigt, men jag har ändå under årens gång lyckats att skrapa ihop ca 200 000 besök och detta är blogginlägg nummer 1 013.

Någonstans hoppas man ju att mina ord kanske inspirerat någon att börja träna, gå ned i vikt eller fatta ett köpbeslut efter att jag köpt något som jag gillat och skrivit om det.

Hell Yeah – visst kommer jag fortsätta skriva

Även om jag inte vet om jag påverkat någon, så kommer jag fortsätta att skriva 🤓 och därför köpte jag mig att ett par fräsiga cykelstrumpor med texten HELL YEAH från en favorittillverkare av just detta. De heter FingersCrossed Design och är litet tyskt företag som gör coola sköna strumpor av grym kvalitet.

Om du har tips på någon bra cykelblogg, tipsa gärna i en kommentar.

Foto: FingersCrossed Design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.