What a feeeeeeling

Varför har man inte skaffat en el-cykel tidigare? Imorse kunde jag inte testa nya el-cykeln till fullo hela vägen, då jag skulle möta en kollega i Täby. Hon skulle cykla till jobbet för första gången och jag hade erbjudit mig att cykla med henne, så hon kunde se vilken väg jag kör.

Det är rätt lätt att välja fel väg på vissa ställen, så man får världens omväg eller hamnar på en en väg som är mer backig och därför jobbigare. Jag som pendlat i många år med cykel har kört vilse många gånger i jakten efter den perfekta pendelsträckan.

Resultatet av morgonens cykeltur till jobbet visade att jag förbrukat 28 % av batterikapaciteten och hade då 72 % kvar till hemfärden. När det var dags att cykla hem, var jag själv och nu skulle el-cykeln få visa vad den gick för.

Hemfärden – första riktiga testet

På vägen hem trampades det på. Och wow vilken skön känsla det var att susa fram i +25 km/h och vid minsta backe känna el-motorns hjälpande hand. Den gör att man inte tappar fart uppför alla små och stora backar jag har utmed min pendelsträcka.

Den tunga el-cykeln plöjer fram som ett kryssningsfartyg i full fart. Och det är en vrålhärlig känsla. Visst kommer man med en racer ofta upp i mycket högre farter än vad jag gör med el-cykeln. Men den oslagbara känslan är när man på ett lekande lätt sätt trampar uppför långa sega backar.

Jag brukar köra sträckan hem från jobbet med den vanliga cykeln på ca 1 tim och 10 min. Hemfärden idag tog bara strax över 1 tim och då hade jag även lite ofrivilliga hinder på vägen. Den stora skillnaden är ju att man inte känner sig i närheten så slut som jag skulle varit om jag hållit samma tempo men en vanlig cykel.

Trodde aldrig jag skulle säga: El-cykel – What a feeeeeeling! Om du tror att man inte får någon träning med en el-cykel, så har du fel. Jag var riktigt svettig när jag hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.