Idag tävlade eliten i Zwift och jag var med

Dagens race blev mitt 58:e Zwiftrace och trots att jag aldrig är med fajtas bland de starka killarna eller tjejerna, så gillar jag att delta i Zwiftrace. Det är mycket roligare än att bara cykla planlöst på någon slumpvald bana.

Idag kl 10:00 gick startskottet för Swedish National Championship i Zwift. Jag visste redan från början att jag inte skulle ha någon som helst chans. 279 stycken svenskar drog iväg i två startgrupper. En för herrar och en för damer.

Det märktes redan från start att det var cremé dela cremé som deltog, då tempot gick i en rasande fart direkt från början. Jag såg en stor grupp med wattstarka ben sakta försvinna i horisonten framför mig, men jag hamnade i en liten grupp med jämnstarka.

Ungefär halvvägs in i loppet så upptäckte jag att min kompis och cykelklubbkompis Robert Schmatz närmande sig. Efter en stund susade han förbi och ungefär samtidigt så hade vår grupp spruckit upp.

Mot slutet ser jag plötsligt en annan kompis, Robert Trouin i en klunga som jag mötte och när när Robert T senare gick i mål, hade jag över 7 km kvar. Det var lite psykiskt stressande, men jag trampade på.

Efter målgång visade det sig att jag kom plats 186 av 194 män som deltog och listades på Zwiftpower.com ✌🏼 Även om jag inte är mycket att hänga i julgranen tävlingsmässigt, så var dagens 59 km långa race kul och skitjobbigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.