Träningsmusik som får mig att trampa i takt

Att träna till musik är något jag inte gör normalt brukar göra när jag sitter på en cykel ute i verkliga livet. Inte ens när jag pendelcyklar, detta för att det är viktigt som cyklist att ha koll vad som händer runt om en i trafiken. Det är nog med alla mobil- och hörlurszombies som bara traskar rakt ut i cykelbanan framför en utan att se sig för. Innan du säger något så finns det zombies bland cyklister också, men jag är inte en av dem.

Men hemma i träningsrummet där jag har min cykeltrainer uppställd om vintern, så är musik viktigt för känslan tycker jag. Jag är ju en 70-talist och musik var inget jag blev så värst intresserad av att lyssna på förrän under mitten av 80-talet, men det var 90-talet som blev den period då musiken verkligen tog skruv i mig. Det var då man fick börja gå på krogen och i mitt fall spenderades många fredagar och lördagar på ställen som BZ med taket som kunde öppna sig över dansgolvet. Sedan hade vi det enorma danspalatset Heaven med tre dansgolv som alla körde olika typer av musik. Idag är de flesta av ställena man hängde på stängda och bortglömda, men musiken finns kvar 🙂

90-tals musiken är säkert något många musikintresserade rynkar på näsan åt, men jag gillade den och plötsligt kände jag att jag ville återuppleva den. Och det är musik som är grym att träna till när man sitter på en cykel och ska trampa och hålla ett tempo.

Jag skapade mig därför en Spotifylista med låtar som jag svängt runt på dansgolvet till när jag var i 20-25 årsåldern och lagt till några andra låtar också som har samma feeling som de som gjordes 90-talet.

Välkommen tillbaka till 90-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.