Belgisk stormtrooper

Nattens vindar var inte lika intensiva i morse när jag vid frukostbordet funderade på vad jag skulle göra för sportig aktivitet idag. Solen hade nu skingrat molnen och dagen såg ut att bli riktigt fin, men blåsig. I tisdags lovade jag en vän, men glömde att jag skulle köpa med mig de speciella tomater som bl.a. finns i mina vänner butik Olja & Oliv Deli. De heter Piennolo Di Vesuvius och är kanske inte de tomaterna som man först och främst frossar i sig. Nej, detta är en tomat som lämpar sig i matlagning, men ojojoj… vad den är härlig att laga mat med. Det är en väldigt exklusiv sort som bara dyker upp under september i butik och den kostar därefter också. Över 300 kronor får man ge för en stor klase, men ibland är det värt att lyxa till det.

A55F184D-0FE2-4C87-8487-AD1D41002D40

Hur som helst så blev dagens sportiga mål att cykla in till Olja & Oliv Deli som ligger på Södermalm i Stockholm, så utrustad med en tom ryggsäck trampade jag iväg. Efter en stund började jag ångra mig att jag valt cykeln, för det var sådan motvind på vissa ställen att det var jobbigt att trampa. Men ack den som ger sig! Jag stretade på och lagom till lunch var jag framme.

Jag började med att sippa på en cappuccino i deras bar och hade väl egentligen inte tänkt äta lunch, men när jag såg maträtterna som gick ut på löpande band förbi mig ångrade jag mig och beställde en Tryffeltortelini som var som sammet i munnen på en som inte ätit så mycket pasta den senaste tiden.

40941D63-F5E4-4892-B83C-DFDB02CADDA6

Efter att jag ätit och pratat klart med Henrik och Åsa som äger butiken köpte jag mina vulkantomater och en sak och packade dem varsamt i min ryggsäck för att åter cykla mot Åkersberga genom ett soligt, men sjukt blåsigt Stockholm.

Det blev en 72,6 km lång shoppingtur på cykeln som tog långsamma 3 tim och 30 min, men så fick jag ihop nästan 1000 höjdmeter också. Målet var ju inte att cykla fort, utan att förflytta rumpan fossilfritt till och från stan. Men jag kände mig lite som belgisk stormtrooper i min outfit i vindbyarna 🌬🚴🏼‍♂️

72E064D4-3ED7-4A6B-BFF1-5B9E676F54E5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.