Drog till skogs idag

Nu tyckte jag att MTB:n vilat tillräckligt efter Cykelvasan, så idag var det dags att ta en sväng i skogen. Målet var inställt på myscykling, dvs långsamt och säkert. När man inte kört MTB på länge har jag en tendens att överskatta min tekniska förmåga i skogen 😀

Det blev min favoritled som är Blå leden från Åkersberga till Bogesundslandet. Till min besvikelse har det skett rätt mycket skogsavverkning mellan Stava och Rydbo och den fina skogen där är numera bara ett söndertorkat kalhygge och det blir mestadels bara en trist transportsträcka.

Den bästa biten är dock fortfarande okej och det är biten mellan Kulla vägskäl och Bogesund. Det som gör mig sur är att man ser spår efter att någon/några kört med motorcross på leden och förstört marken på vissa ställen. För okunniga så blir det direkt MTB-cyklisterna som får skulden, men ett tränat öga ser på de grova spåren att det där är ingen cyklist som kunnat åstadkomma dessa spår. Nu var det inte jättemycket förstört, men det är ju olagligt att köra motorcross i på stigar och leder skogen.

Hursomhelst blev det en härligt svettig tur med lite skrapsår som MTB-cyklandet ofta brukar ge mig när tankarna är någon annanstans ibland. Väl framme i Bogesund så cyklande jag sedan hem igen via vanliga vägar, men jag fick ihop strax över 40 km i värmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.