Min första träningsklocka

Idag slog jag till på en träningsklocka. Jag hade för länge sedan en pulsklocka som i och för sig skötte sitt jobb bra, men det gick ju inte att ladda upp datan från den till någon app eller liknande.

När jag nu försöker väva in löpträningen mellan cykelpassen, så har jag tröttnat lite på att springa med mobilen fastspänd runt armen. Jag lyssnar ju inte på musik när jag springer, så egentligen känns den bara otymplig där på armen.

Jag har därför skaffat mig en träningsklocka som man kan mäta allt med om man vill. Den funkar till löpning, cykling, simning m.m. Den har dessutom en inbyggd funktion för att mäta pulsen vid handleden, så man slipper ha på sig pulsbandet.

Jag fick massor med olika tips på träningsklockor när jag frågade om tips bland mina cykelkompisar i Team Utan Gränser. Det blev variant på ett av förslagen jag fick och den modell jag valde heter Garmin Vívoactive HR. Jag tror Garmin hade ett rek. pris på strax under 3 000 kr, men jag hittade den för 1 790 kr hos NetOnNet, eftersom det är en modell som är på väg att bli utgående. Jag ville gärna ha en Garmin, eftersom jag vill ha all data på samma ställe. Och när jag redan har en cykeldator från Garmin och Garmin Connect som hubb, så kändes det rätt.

Den kommer förmodligen om några dagar, så det ska bli kul att testa den senare i veckan.

AA586A98-6B6C-4EED-B901-DBD595BEC0B1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.