Från vårvärme till askallt

Idag sken solen igen efter att vi hade ett rätt blött väder igår. Idag var tanken att vi skulle cykla upp till staden Ronda som nås genom en galen klättring upp i bergen. Första målet var ett café som låg uppe på en bergskant efter ca 2 mils klättring. Vägen upp dit var till en början rätt angenäm, men rätt snart började vinden tillta och temperaturen sjönk från behagligt till mer och mer plågsamt kallt.

Målet var att vi skulle återsamlas vid caféet, eftersom vi är lite olika starka bergsgetter. Robert O höll täten och efter honom jagade Robert T. En bit efter dem kom sedan Ali, jag, Jessica, Jörgen och Johan. Efter ett tag kom jag ikapp Ali och vi höll sedan ihop upp till caféet. Det tråkiga var att när vi som bäst behövde en varm kaffe, så var caféet givetvis stängt.

Jag och Ali väntade in de andra, men Robert och Robert hade redan beslutat sig att fortsätta mot Ronda eftersom stället var stängt innan vi kom dit. Vi andra beslutade oss för att vända ned mot Marbella igen eftersom det var typ 5 grader varmt och vi frös som ett gäng hundar.

På vägen ned mot Marabella igen var vi tvungna att stanna flera gånger för att återfå värmen lite. Robert T hade också valt att avbryta färden mot Ronda pga risken för att få köldskador. Han anslöt också till oss strax innan vi hittade vi en mysig restaurang med en solig terass som hade en makalös utsikt, där vi äntligen kunde få i oss en varm kaffe, cola och en bocadillo.

När vi återfått kroppsvärmen, bar det iväg hemåt igen. Då mötte vi även upp Robert O som lyckats ta sig till Ronda själv och sedan tillbaka till oss, vilket var makalöst starkt gjort.

Väl hemma var det ett gäng slitna och frusna själar som var grymt nöjda med dagens prestation och som fått lite mer än 6,5 mil in på cykelkontot. Några av oss mjukade upp våra kalla kroppar med ett härligt bad i bubbelpoolen hemma på terrassen.

En kram för att hålla värmen är ovärdeligt när man fryser

Världens bästa trafikregel i Spanien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.