Idag blev jag en bergsget

På skärtorsdagen gick jag över till Level 12 i Zwift som också öppnade möjligheten att köra den nya banan Road to the Sky, där det redan beryktade berget Alpe du Zwift ingår. Jag avbröt klättringen i torsdags kväll, för att jag inte planerat att köra denna långa klättring på över 1000 höjdmeter. Jag hade ju bara tänkt köra ett pass innan middag, så hungern gjorde att jag avbröt.

Jag mot berget

Idag på förmiddagen och fylld med energi från all mumsig påskmat igår, klev jag upp i sadeln. Jag hade förberett mig med extra vattenflaskor, för det går åt mer vätska än vad man tror inne i värmen på en cykeltrainer. Än så länge var det bara min kompis Jörgen, tillika bergsget och en annan kille i TUG som heter Patrik som kört hela Alpe du Zwift av de som kör Zwift i min kompisskara.

Att klättra i berg är egentligen bara en fråga om att hitta rätt växel, lägga dig på en lagom takt och sedan försöka hålla den. Om du sprätter iväg gör du av med onödig energi och ökar risken för att du bonkar och cyklar in i väggen. Jag tycker jag hittade en riktigt bra takt idag och klättringen avklarades på 1:13:08 enligt segmentet på Strava.

Nu är även jag en bergsget

Har man klättrat uppför det höga berget oavsett tid, så tycker jag man får kalla sig för bergsget 🐐 Väl uppe på toppen fick man en belöning form ”spela” på Zwift Prize Wheel och där kammade jag hem ett par KOM handskar som vinst. När jag kommit upp på toppen kom krampernas kramp i mina ben. Som tur var så var det bara åkningen nedför kvar, så jag satt en stund helt still med benen och började sedan sakta veva på dem när krampen började släppa.

Jag är supernöjd med klättringen och det var kul att man inte var så svag som jag trodde. Heja mig!

Idag då det var 1 april hade Zwift skojat med oss också 👾 Cykeln är hämtad ur det uråldriga spelet Paperboy som fanns till tex Commodore 64 som var poppis när jag var yngre.

1 april och Zwift hade gjort sig lustiga genom att alla cyklister körde på en pixelerad cykel som såg ut att vara byggd av lego 😂

Här blev jag omsprungen av en löpare som sprang dubbelt så fort som mig. Kändes något skumt med det, men det kanske finns dem som springer uppför berg i 20 km/h 😱 I nästa kurva försvann han plötsligt bara från bilden…

Klart man kan åka i raceställning nedför med en tantcykel

Nu är även jag officiellt en bergsget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.