DNF på Vasacyklingen

När allt drog igång, så stack givetvis en grupp iväg i full kareta med ledaren och ganska snabbt insåg jag att jag inte skulle hinna ikapp dem, men vi blev en liten grupp på ca 7-8 personer som hittade ett jämt och fint tempo och det var ingen som ryckte eller halkade efter.

När det efter 2 timmars cykling var 5 min paus, så lyckade jag stoppa i mig en sportdryckstablett av misstag istället för en GT-tablett. Tyckte den smakade konstigt, sedan började hela munnen bubbla som om jag druckit schampoo 🤪 Såg nog ut som en häst som höll på att dö. Fick hoppa av och springa in i badrummet och skölja munnen. Hann sätta mig till rätta innan pausen var slut och sedan började vi sakta trampa iväg.

Då kommer det en stor grupp med cyklister som legat bakom oss och som inte kört någon paus. De ångade på ett rätt högt tempo och vår lilla grupp slukades upp av den stora. Jag tyckte de höll för högt tempo, så jag hängde inte på. Sedan blev det ett par mil med ensamcykling utan att hitta någon ny grupp att joina.

DNF (Did Not Finish) kanske inte är helt rätt, eftersom man kan hoppa av när man vill i detta lopp. Jag valde iallafall att vid 102 km stiga av, för det var så trist att cykla själv. Jag cyklade iallafall längre än vad riktiga Vasaloppet är och det är jag nöjd med.

Vi var jättemånga startande i morgonens Vasacykling, kul 🙂

img_0088

En slagen hjälte efter 102 km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.