När inomhusträning blev roligt igen

Jag trodde inte för en sekund att jag skulle tycka det var så peppande att sitta på en cykeltrainer. Mitt nyvunna intresse har dels att göra med att köpt mig en ny fräsig trainer som heter Tacx Neo och eftersom det är en smart cykeltrainer, kunde man superenkelt koppla ihop den med min iPad och köra Zwift.

Innan detta hade jag inte ens provat Zwift, så jag visste inte något om hur känslan var att cykla i denna digitala cykelvärld. Flera har tidigare försökt få mig att testa Zwift, men jag gillar att cykla ute både sommar som vinter. Nu känner jag istället att man behöver ju aldrig gå ut mer, för att det är ju så kul att cykla inne 😬 Jag har hittills bara kört ett pass tillsammans med en kompis, vilket var extra skoj. Hoppas på lite fler sådana framöver.

För Zwiftveteraner är ju detta säkert bara blablabla… men när man fastnar för något nytt, oavsett när man hoppar på tåget så är ju allt så himla spännande ju man man lär sig. Nu har jag hittat en bra inställning, som passar mig, så jag slipper växla som en tok hela tiden. Annars tycker jag att själva grejen med Zwift är ju att motståndet ökar och minskar beroende på om man cyklar upp eller ner.

Idag körde jag ett pass på ca 22 km, vilket kanske inte låter mycket, men det gick en upp och ner och man känner verkligen hur benen får jobba. Att köra pass på cykeltrainer brukar innebära att det blir svettigt. Nu har jag en fläkt som gör det hela lite mer behagligt, men på vissa pass flödar svetten helt fantastiskt 😅

Efter trainerpasset hoppade jag på roddmaskinen och körde även ett kortare pass där med ca 400 roddrag för att även ge överkroppen en omgång.

😮 Zwift gör inomhuscykling svettigare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.